Kwarktaart met nougat en chocola

Gepubliceerd op 10 maart 2019 om 16:00

heerlijke naturel kwarktaart met chocola en nougat

Wat heb je nodig?

Kwarktaart naturel mix van Dr.Oetker (inhoud 408 gr)
Magere kwark 500 g
Slagroom 250 ml
Boter/magerine 60 gr
Water 400 ml
een springvorm ongeveer 24cm
een mixer met garde
nougat 2 blokjes
chocola ik heb een paar stukjes gebruikt het mag ook meer of minder
een rasp

Hoe maak je het klaar?

Taartbodem

leg een velletje bakpapier dat bij de taart mix zit over de bodem van de springvorm en leg de bodem weer in de springvorm.

Als je daarmee klaar bent smelt je de 60 gram boter in een pannetje.

Als de boter helemaal gesmolten is moet je het pannetje van het vuur nemen en de kruimelbodem mix door de gesmolten boter roeren.

bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van de lepel.

taart bereiden

doe de 400 ml water ( op kamertemperatuur 10-20 graden), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garde op de laagste stand door elkaar. 

voeg de taart mix toe en meng het met het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtig massa.

schenk het taartmengsel over de bodem en rasp de nougat en de chocola over de taart.

laat de taart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Reactie plaatsen

Reacties

Alex van Huffelen
6 jaar geleden

lekker hoor!