
heerlijke naturel kwarktaart met chocola en nougat
Wat heb je nodig?
Kwarktaart naturel mix | van Dr.Oetker (inhoud 408 gr) |
Magere kwark | 500 g |
Slagroom | 250 ml |
Boter/magerine | 60 gr |
Water | 400 ml |
een springvorm | ongeveer 24cm |
een mixer met garde | |
nougat | 2 blokjes |
chocola | ik heb een paar stukjes gebruikt het mag ook meer of minder |
een rasp |
Hoe maak je het klaar?
Taartbodem
leg een velletje bakpapier dat bij de taart mix zit over de bodem van de springvorm en leg de bodem weer in de springvorm.
Als je daarmee klaar bent smelt je de 60 gram boter in een pannetje.
Als de boter helemaal gesmolten is moet je het pannetje van het vuur nemen en de kruimelbodem mix door de gesmolten boter roeren.
bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van de lepel.
taart bereiden
doe de 400 ml water ( op kamertemperatuur 10-20 graden), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garde op de laagste stand door elkaar.
voeg de taart mix toe en meng het met het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtig massa.
schenk het taartmengsel over de bodem en rasp de nougat en de chocola over de taart.
laat de taart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Reactie plaatsen
Reacties
lekker hoor!